donderdag 22 augustus 2013

Lowlands 2013 weer voorbij


Donderdag 22 augustus 2013.


Lowlands 2013 is weer voorbij. De meeste gasten zijn weer weg, een aantal hebben nog wat vakantiedagen eraan vastgeplakt en vertrekken aan het eind van de week.

Het was een weekeinde vol van goede muziek, gezelligheid en het weer werkte ook aardig mee.

Nu staat er een heel ander evenement op het programma, nl. Edelherten op liefdespad.

De bronsttijd van de edelherten komt dichterbij en Staatsbosbeheer organiseert op de Veluwe weer ruim vijftig bronstexcursies op verschillende locaties.

De excursies staan vermeld op de website van Staatsbosbeheer.

woensdag 14 augustus 2013

Lowlands 2013

14 augustus 2013. Het gevoel begint te komen – de bungalows zijn al lange tijd geleden verhuurd en de mensen beginnen nu de laatste weken te mailen en te bellen of er ook nog fietsen kunnen worden gehuurd. Afgelopen weekend was er een film op televisie over een aantal dames die voor het eerst naar het Lowlands festival kwamen. De beelden uit deze film kwamen erg overeen met mijn eigen ervaringen en de verhalen van mijn dochter en vrienden. Schitterend. Al jaren werken mijn collega en ik samen met Lowlands op de receptie, een feest. Diverse mensen komen al vele jaren naar het park en zij zijn ondertussen bekenden geworden, zo gezellig, zulke werkdagen willen we niet missen. Een aantal mensen die hier verblijven werkt op Lowlands en verblijft hier in een bungalow, een aantal van hen geeft de voorkeur aan verblijf in een bungalow boven een tent. We hopen dat Lowlands 2013 weer net zo’n mooi en gezellig feest wordt als de jaren ervoor.

maandag 5 augustus 2013

Uitgast festival

Uitgast 2013, in het Natuurpark in Lelystad!
Op 17 en 18 augustus is er weer voor de 13de keer het jaarlijkse Uitgastfestival in het Natuurpark Lelystad. Hét laagdrempelige openluchtfestival met klassieke muziek, jazz, wereldmuziek én actie voor jong en oud, én gratis toegankelijk.
Na het succesvolle twaalfde festival presenteert Uitgast voor de dertiende keer in samenwerking met het Flevo-landschap, een veelzijdig programma. Op zaterdagavond op het hoofdpodium en op zondag daarnaast in De Waterlely en op diverse plekken in het park.

De zondag start met het familieprogramma 'Kikker heeft de blues' van Tony Overwater. Daarna zijn er op het hoofdpodium en in de Waterlely diverse concerten met jazz, klassieke en wereldmuziek van artiesten als Karin Strobos, het Cello8tet. Uitgast 2013. wordt afgesloten door het Amsterdam Klezmer Band.
Meer info op: http://www.uitgast.nl/

donderdag 1 augustus 2013

Vers water voor Veluwemeer

Het Waterschap Zuiderzeeland pompt op verzoek van Rijkswaterstaat water vanuit het Markermeer het Veluwemeer in. Dit gebeurt om het water in het Veluwemeer op peil en van goede kwaliteit te houden tijdens deze periode van aanhoudende droogte.
De Randmeren worden tot 5 augustus dagelijks voorzien van vers water.
De Zuidersluis bij Almere laat op dit moment water vanuit het Markermeer de polder binnen. Via de Hoge Vaart en Hoge Dwars Vaart bereikt dit water Gemaal Lovink, die het water het Veluwemeer in pompt.
Tot 5 augustus 2013 zal dagelijks water het Veluwemeer ingelaten worden. Na deze periode wordt de situatie opnieuw bekeken

Aanvulling 5 augustus

Het waterschap blijft nog de hele week water vanuit het Markermeer de Randmeren in pompen. Volgens het waterschap moet het peil nog 7 centimeter stijgen.
Sinds woensdag 31 juli wordt er water gepompt. Dit gebeurt gedurende de nachten zodat de scheepvaart niet wordt gehinderd. Het pompen duurt nog tot maandag 12 augustus, dan wordt de situatie rondom het waterniveau opnieuw beoordeeld.