vrijdag 26 juni 2015

Diverse activiteiten in Flevoland

Op zaterdag 27 juni is er een Open dag Rondom het Greppelveld. De agrarische natuurvereniging wil u graag laten ervaren hoe mooi de natuur in Flevoland is.
Diverse bedrijven zetten hun deuren voor u open.
Zie de website: www.rondomhetgreppelveld.nl/beleef

Zaterdag 27 juni:
Kunstroute Natuurpark Lelystad. Dit jaar is het thema Water-Land. De kunstenaars hebben ditmaal werken gemaakt op het water.

Ook op 27 juni is er een avondwandeling door de Kamperhoek o.l.v. een natuurgids. Hij/Zij neemt u mee naar dit bijzondere gebied wat normaal niet toegankelijk is voor publiek.

4 juli a.s. Fotografie workshop. De workshop begint bij bezoekerscentrum De Trekvogel, vandaaruit vertrekt u richting Lepelaarplassen.

4 juli a.s. Beverexcursie in het Wilgenbos, start bij het bezoekerscentrum De Trekvogel.

8 juli a.s. Kinderexcursie: het onderwaterleven.

vrijdag 19 juni 2015

MODDERDAG

24 juni a.s. viert Natuurmonumenten de Nationale Modderdag. Het terrein bij bezoekerscentrum  Waterloopbos wordt omgetoverd tot een speelveld.
Vies worden mag! Er is een moddertunnel, glijden over een modderbaan en wandelen over het blotevoetenpad.
U bent welkom vanaf 12.30 uur bij bezoekerscentrum Waterloopbos, Voorsterweg 36, Marknesse.

dinsdag 2 juni 2015

De Week van de AmateurKunst 6-13 juni

De Week van de AmateurKunst (WAK), van 6 tot en met 13 juni biedt veel creativiteit in Dronten.

De week start zaterdag met het Cultuurfestival en de open dag van De Meerpaal Academie en Recreatie. In en rond De Meerpaal is er live muziek, zijn er dans- en theateroptredens en presenteren verenigingen en stichtingen hun aanbod.

De muzikale proeftuin is voor wie een instrument wil proberen. Op het binnenplein van De Meerpaal is er een culturele markt, waar o.a. informatie is te vinden over lessen dans, beeldend, theater en over de mogelijkheden mee te doen aan bijvoorbeeld volksdans en koersbal. Tussen 10.00 en 10.45 uur biedt De Meerpaal voor kinderen tot vier jaar en hun ouders een gratis proefles 'Muziek op Schoot'.

Meer informatie, zie Meerpaal.nl


Beelden van WAK 2014


Slootjesdagen in Dronten en Lelystad op 13 resp. 15 juni.

De IVN-afdelingen in Dronten en Lelystad doen mee aan de landelijke IVN slootjesdagen.

In Dronten kunnen kinderen zaterdag 13 juni van 14.00 tot 16.00 uur mee op slootjessafari, snorkelen in de sloot en mee kwaken met een kikkerconcert, maandag 15 juni kunnen kinderen dat in Lelystad. De IVN Slootjesdagen vinden plaats op meer dan honderd plekken in heel Nederland.

Meer informatie, zie www.ivnslootjesdagen.nl

45 nieuwe winkels in Batavia Stad

Outletcentrum Batavia Stad breidt de komende tijd flink uit. Het centrum in Lelystad krijgt er 45 winkels bij. Dat levert bovendien driehonderd extra banen op.
Batavia stad telt nu ruim honderd winkels. De uitbreiding, die dit najaar van start gaat, is nodig om onderdak te kunnen bieden aan nieuwe merken, maar ook om te voldoen aan de vraag van al aanwezige merken naar meer winkeloppervlakte.
Het koopjescentrum in Lelystad krijgt er in totaal 5.500 vierkante meter winkeloppervlakte bij.


Adres
Batavia Stad Fashion Outlet
Bataviaplein 60
8242 PN Lelystad