donderdag 25 februari 2016

De stad is Biddinghuizen

3FM DJ Domien Verschuuren is in zijn avondprogramma op de radio drie weken lang op de provincietour. Flevoland kwam ook aan de beurt. Volgens de DJ is Flevoland de provincie van Lowlands.
Hij komt al zo'n tien jaar voor Lowlands in Biddinghuizen en dan voelt Biddinghuizen als een grote stad.
Domien zet zo Biddinghuizen en de provincie in het zonnetje en dat tjdens de Pink-Pop week.

De Tulpenroute Dronten start vanaf 16 april in Biddinghuizen

Na een geslaagd eerste jaar is de organisatie van de Tulpenroute Dronten volop bezig om ook dit jaar weer prachtige routes uit te zetten om het evenement naar een nog hoger niveau te tillen. De wandel-, fiets- en autoroutes worden dit jaar dan ook uitgebreid, deze uitbreiding zorgt voor veel beleving langs de routes. Meer informatie en routekaarten zullen binnenkort te vinden zijn op deze site en het digitaal magazine.
De officiĆ«le opening is 16 april om 10.30 uur in Hanneke’s Pluktuin aan de Ellerweg 18 in Biddinghuizen.

Zie: www.tulpenroutedronten.nl

2e editie van schaats- en fietstocht De Hollandse 100

Op zondag 6 maart 2016 is de tweede editie van De Hollandse 100 op FlevOnice. Een oer-Hollandse winterduathlon met twee onderdelen waar we als Nederlanders mee opgegroeid zijn: schaatsen en fietsen. Voor families en groepen is er de Familie Estafette en, nieuw dit jaar, de Junioren 10. Bekijk hieronder de evenementen via www.dehollandse100.nl.

Bij de De Hollandse 100 wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Deelnemers kunnen van tevoren donateurs werven om hun doel te behalen. De uiteindelijke opbrengst is bestemd voor het fonds Lymph & Co.


woensdag 17 februari 2016

Afsluiting Harderbosweg 29-02 tot 23-03-2016.

De Harderbosweg bij Biddinghuizen krijgt nieuw asfalt vanaf gemaal Lovink tot aan de Harderwijk. De werkzaamheden beginnen op maandag 29 februari a.s. tot woensdag 23 maart 2016.
Tijdens het werk wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de Ganzenweg, Gooiseweg, Biddingringweg, Oldebroekerweg en Elburgerweg en vice versa.
Het werk wordt in fasen uitgevoerd.









zaterdag 13 februari 2016

Gezocht: mensen met een groen hart

De boswachters van Natuurmonumenten zoeken versterking voor het vrijwilligersteam. Er zijn diverse vacatures: gastheren- en of gastvrouwen in het Bezoekerscentrum Waterloopbos, vrijwillige boswachters en mensen met groene vingers voor het natuurbeheer. Interesse? aanmelden bij k.althuis@natuurmonumenten.nl